Ameliyatsız Kaş Kaldırma
Endoskopik Kaş Kaldırma
Klasik Kaş Kaldırma
Askılama yöntemi ile kaş kaldırma
Kaş Kaldırma sonrası iyileşme
Kaş Kaldırma sonrası yapılması&yapılmaması gerekenler
Kaş kaldırma hakkında sıkça sorulan sorular
Kaş kaldırma operasyonu hem ameliyatlı hem de ameliyatsız gerçekleştirilebilir. Ameliyatsız kaş kaldırma, tabii ki geçicidir ve küçük dokunuşlar sayesinde kaşta kalkıklık elde edilir. Ama hiçbir zaman bir ameliyat sonucu gibi olmaz. O kalıcı kalkıklığı ve kaş-göz arasındaki mesafeyi arttırmak için kaş kaldırma ameliyatı (endoskopik kaş kaldırma ya da şakak germe) tercih edilmelidir. Tabii eğer, bunun için uygun adaysanız.
Kaş kaldırma operasyonu genellikle genel anestezi altında uygulanır. Biz genellikle endoskop cihazıyla bu ameliyatı gerçekleştirmeyi tercih ediyoruz. Bu sayede, bu ameliyatı diğer operasyonlarla kombine ettiğimizde, yüzün herhangi bir bölümünde iz oluşmuyor. Örneğin, kaş kaldırma operasyonunu badem göz ameliyatı ile kombine ettiğimiz zaman, kaş kaldırma operasyonunu endoskop cihazıyla gerçekleştirdiğimiz için göz çevresinde herhangi bir kesi bulunmuyor. Çünkü, endoskop sayesinde saçın içinden bir kesi ile, hem kaşlara kadar ulaşıp, kaşları kaldırabiliyoruz hem de gözleri daha çekik bir hale getirebiliyoruz.
Tabii ki, her hastada endoskop cihazı kullanılacak diye bir kaide yok. Her hastanın ihtiyaçları farklıdır ve ona göre planlanır. Klasik kaş kaldırma(şakak germe) da farklı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat, önemli olan doğru hastayı doğru tedavi ile buluşturmaktır.
Klasik kaş kaldırma(Şakak Germe) ile Endoskopik kaş kaldırmanın farkı nedir?
Endoskopik kaş kaldırma, endoskop cihazıyla yani küçük kameralar sayesinde cilt altına minik bir kesi açarak operasyon bölgesine ulaşmasıdır. Klasik kaş kaldırmada ise, saçlı deride nispeten daha uzun bir yara izi bulunmaktadır. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatında uygulanan kesi daha küçük olduğu için iyileşme süreci de daha hızlıdır.
Askılama yöntemi ile kaş kaldırma (İp askıyla kaş kaldırma)
Tabii ki, askılama tedavisinin sonuçları bir kaş kaldırma operasyonu kadar kalıcı olmaz. Küçük bir kesi ile, deriyi ipler sayesinde dikiş atarak daha yukarı askılamış oluyoruz. Tabii ki, endoskopik kaş kaldırma ya da klasik kaş kaldırmaya oranla daha basit bir operasyon. Bunun yanı sıra, dezavantaj olarak kalıcılık süresi daha kısa. Avantaj olarak da iyileşme süresi daha kısa.
Kaş kaldırma sonrası iyileşme süreci
Ameliyattan sonra ilk iki gün baş ağrısı çok normaldir. Üst yüz bölgesinde gerginlik hissi olabilir, gözleriniz küçülmüş gibi hissedebilirsiniz. Ama bu tabii ki, geçici bir süreçtir. İlk etapta bu hisler normaldir. 2 hafta gibi bir süreçte yüzdeki dokular yumuşamaya başlar ve yavaş yavaş kaşlar ve gözler olması gereken pozisyonu alır. İyileşme süreci 6 aya kadar devam eder. İlk 7-15 gün içerisinde yüz çevresindeki şişlikler inecektir. Gerginlik hissi devam etse bile, en geç bir aya kadar yumuşama başlayacaktır.
Kaş kaldırma sonrası yapılması&yapılmaması gerekenler
-Öncelikle, ilk 15 gün sırtüstü pozisyonda yatmanız önerilir. Yanlara dönmek ve yüzüstü yatmak kesinlikle yasaktır.
-Üçüncü güne kadar, kafa ve saç bölgenizi ıslatmanız önerilmez.
-Cilt bakımı ve yüze masaj 1 ay bayunca yapılması yasaktır. Tabii ki, yavaş hareketlerle yüzünüze nemlendiricinizi ve güneş koruyucunuzu sürebilirsiniz.
-İlk 1 hafta makyaj yapmanız önerilmez.
-İlk bir hafta güneşe çıkmanız önerilmez.
-İlk 3 günü dinlenerek geçirmenizi öneririz. Anestezi sonrası vücut dinlenmeye ihtiyaç duyar.
Kaş kaldırma ameliyatı hakkında sık sorulan sorular
Çok ağrılı bir operasyon mudur?
Hayır, değildir. Sadece ameliyat sonrası 1-2 gün baş ağrısı olabilir. Operasyon bitiminde ameliyat bölgesine lokal anestezi uygulayıps ilk etapta ağrı olmasını engellediğimiz için hastanın akut iyileşme süreci çok daha konforlu geçiyor.
Ameliyatsız kaş kaldırma mümkün mü?
Ufak dokunuşlarla kaşı kaldırmak elbette mümkün. Fakat kalıcılık süresi maksimum 1 sene. Yüz kaslarına yapılan çeşitli enjeksiyonlar sayesinde kaşı olduğundan daha yukarıda bir noktada konumlandırabiliyoruz.
Kaş kaldırma fiyatlarını öğrenebilir miyim?
Fiyat bilgisi için lütfen tıklayınız.
Kaş kaldırma estetiği öncesi sonrası fotoğraflarını görebilir miyim?
Daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Kaş kaldırma sonrası yüzüm şişer mi?
Tabii ki, her operasyon bölgesi ameliyat sonrası ödem toplar, bunun geçmesi biraz zaman alır. Ameliyat sonrası 7. günden itibaren şişlik iyice azalır.
Bu operasyon tek başına yapılabilir mi yoksa kombine mi olmalıdır?
Bu operasyon hem tek başına hem de kombine olarak yapılabilir. Kombine olduğunda, badem göz estetiği, ya da üst göz kapağı hatta bazen orta yüz germe ve bütün yüz germe ameliyatları ile kombine edilebilir.
İşe ne zaman dönebilirim?
Endoskopik kaş kaldırma ya da şakak germe ameliyatı sonrasında 7. günden itibaren işe başlayabilirsiniz. Eğer ip askı ile kaş kaldırma tedavisi olduysanız 3. günden itibaren işe başlayabilirsiniz.
Ne zaman spor yapabilirim?
Ameliyat sonrası 15. günden itibaren spor yapmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak daha yavaş sporları tercih etmenizi daha sonra hızınızı arttırmanızı öneririz. (Pilates, yoga gibi…)
1 Comment
Ashley
Temmuz 26, 2023Hi there, interested in more info and a consult for brow lift and/or upper bleph surgery if procedures can be booked as soon as October. Thank you.